Dirseğin uzun süreli kıvrılmasını gerektiren durumlar örneğin, bilgisayar kullanma, araba kullanma, yazı yazma, eli başının altında uyuma ele giden ulnar sinirin, geçtiği tünel içinde sıkışmasına sebep olabilir. Ayrıca daha önce geçirilmiş dirsek kırıkları, dirsek oluşan kitleler de sinir sıkışmasına neden olabilir. Sinir sıkıştıkça sinir liflerinin iletim kalitesi düşer ve şikayetler oluşur.

Bulguların başlangıcı genellikle sinsidir. En sık 30–60 yaş arasında ve erkekler kadınlara göre daha 3 kat daha çok etkilenir. Nadir de olsa çift taraflı görülebilir.

Yüzük ve küçük parmakta uyuşukluk, karıncalanma en sık görülen semptomlardır. Ağrı belirgindir. Semptomlar dirseğin uzun süre kıvrık kullanımı örneğin telefon ederken, uyurken şiddetlenir. Dirsek ve ön kol iç kısmında nadiren az miktarda yanma olabilir. Sinir sıkışma süresi uzadıkça küçük parmak kısmındaki kaslarda zayıflama başlar. Çimdikleme yapmak zorlaşabilir. Anahtar çevirmek güçleşir.

Erken tanı alan hastalarda, şikayetlerin artmasının nedeni olan pozisyonlar anlatılarak, bu pozisyonlardan uzak durması amaçlanır. Bazen, dirseği daha düz tutan ateller bulguları azaltmada yarar sağlayabilir. Geç tanı alan ilerlemiş bulguları olan (kas zayıflığı gibi) hastalarda ise, ameliyat gereklidir. Ameliyatta koltuk altından ince iğne ile kol uyuşturulur Sıkışmış olan ulnar sinir, dirsekteki oluğundan çıkartılarak sıkışma ihtimali daha az olan başka bir alana taşınır. Şikayetlerin geçmesi birkaç hafta veya ayı bulabilir. Bazen ameliyat sonrasında fizyoterapi gerekebilir. İleri bir teknik olarak ameliyatın kapalı olarak minik bir kesi (1-2 cm) ile yapılması da mümkündür.