El bileği 8 adet küçük kemik ve ön koldaki iki kemiğin eklemleşmesinden oluşmuş oldukça kompleks bir yapıdır.

El bileği kırıkları genellikle açık el üzerine düşme ile oluşur. Kırıklar bazen birden fazla kemikte olabilir. Nadiren de el bileğinde kırıklı çıkıklar oluşabilir. Her yaşta görülebilmekle birlikte çocukluk ve ileri yaş grubunda daha sıktır. Kemik erimesine bağlı kırıklar da oldukça sık görülür.

Ağrı, hareket kısıtlılığı, şişme, şekil bozukluğu gibi bulgularla ve röntgen filmleriyle tanı kolaylıkla konur. Çok parçalı kırıklarda, eklem içi kırıklarda, kırıkla birlikte bağ yaralanması şüphelerinde bilgisayarlı tomografi ve/veya MR gerekebilir.

El bileği kırıkları olabilecek en kısa sürede tedavi edilmelidir. Kırığın parçalarının yer değiştirmesi ya da parçalı olması doğru tedavinin belirlenmesinde ana faktörlerdir. Ayrıca hastanın yaşı, genel sağlık durumu, mesleği, el bileğindeki kireçlenme olup olmaması tedavinin belirlenmesinde önemlidir.

Bazı kırıklarda alçıyla tedavi mümkündür. Fakat yerinden oynamış, parçalı kırıkların çoğu ameliyat gerektirir. Ameliyat için farklı yöntem ve implantlar mevcuttur. Hangi tip ameliyat yönteminin kullanılacağına doktorunuz karar verecektir.

Bazen kırık uçları arasında boşluk oluşursa kemik aşısı (grefti) gerekebilir. Bu aşı vücudunuzun herhangi bir yerinden sıklıkla leğen kemiğinizden alınarak yapılır.

Ameliyat olduktan sonra, kırık iyileşmesi devam ederken parmakların hareket ettirilmesi elde oluşan ödemi ve sonrasında yapılacak fizik tedaviyi kolaylaştırır. Bu nedenle ameliyattan sonra parmaklar mümkün olduğunca kıvrılarak açılmalıdır. Kırık iyileşmeye başlayınca, el bileğine hareket başlanabilir. El bileği hareket zamanına doktorunuz karar verecektir. Kırığın kaynaması yaklaşık 4–6 hafta arasındadır.